Ділимося досвідом

 На базі  ЗОШ І – ІІІ ст. с. Шельвів відбувся районний семінар заступників директорів шкіл з виховної роботи на тему «Патріотичне виховання, як інтегрована система діяльності педагогічного колективу».
 Дорогих гостей на чолі із методистом районного відділу освіти Макаревич  Мирославою Володимирівною   радо зустрічали заступник директора  з виховної роботи ЗОШ І –ІІІ ст. с.Шельвів Хома Ольга Володимирівна та  учні  із запашним короваєм та щирими вітаннями.
  Учасників семінару ознайомили із напрацюваннями педагогів школи у напрямку патріотичного виховання. Перед присутніми виступили : заступник директора з виховної роботи ЗОШ І –ІІІ ст. с. Шельвів  О.В.  Хома із презентацією на тему «Національно-патріотичне виховання у сучасній школі»; педагог-організатор Н.А.  Мачеброда  ознайомила присутніх  із роллю учнівського самоврядування у патріотичному вихованні учнів школи;  класовод 4 класу  Г.В. Куліш  розповіла, як прищеплює любов до рідного краю своїм учням; класний керівник 9 класу Л.І.  Мартинюк  представила діяльність свого класу   у відзначенні  знаменних і пам'ятних дат України   ; вчитель української мови Т.А. Ярощук  повідомила про виховання патріотизму засобами літератури та народознавства ; вчитель англійської та німецької мови Г.І.  Щукіна поділилася своїми враженнями  від закордонних поїздок, розказала про патріотично налаштованих українців  за кордоном, зокрема свою доньку, яка проживає у Німеччині та береже українські традиції, навчає рідної мови свого сина.
 Після теоретичного блоку гостей запросили до шкільного музею історії села. Там їх привітно зустріли вчитель історії  Скопюк  Леоніда Ярославівна  та представники шкільного  гуртка «Юний краєзнавець», які  провели  змістовну екскурсію. Присутні ознайомилися з історією села, його трагічними сторінками,  людьми, які своєю працею  славлять рідний край. Діти із  недільної  школи, яка діє  при Хрестовоздвиженському храмі  села , разом із своєю  наставницею  - регентом церкви Н.В. Федорів  виконали   «Молитву за Україну».  Після відвідин музею заступники директорів побували у шкільній світлиці де оглянули  дбайливо збережені  предмети побуту, різноманітні барвисті вишивки та мали змогу скуштувати смачні українські вареники.
  Далі на гостей чекала літературно – музична композиція «Україна… Край моєї втіхи і сльози», яку підготувала з учнями школи вчитель зарубіжної літератури  С.В. Бобох . В ході заходу було перегорнуто трагічні та героїчні сторінки історії українського народу. У виконанні учнів школи прозвучали пісні  та поезії про любов до України, про рідний край. Присутні в залі заслухалися  народними піснями, які прозвучали у виконанні шкільного хору учнів та вчителів. Кожному в серце запала пісня  «Благослови  Україну» , яку душевно виконав  вчитель  музики О.О. Красновид. Справжньою окрасою свята був танець  «На нашій Україні»  презентований молодшими школярами. Усім учасникам  семінару було подаровано  патріотичні  обереги у вигляді ангелів, яких виготовили учні школи під керівництвом вчителя трудового навчання Л.Т.Чечерв'як.
 На завершення семінару заступник директора  ОНЗ НВК «Локачинська ЗОШ І – ІІІ ст.- гімназія» О.І. Загорська подякувала за теплий прийом та  побажала учнівському та педагогічному колективу Шельвівської школи творчості, натхнення, вчитися  та трудитися на благо неньки-України.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Звіт про роботу педагога-організатора ЗЗСО «Шельвівський ліцей» Мачеброди Н. А. за 2022 – 2023н.р.

Технологія розвитку критичного мислення у процесі вивчення шкільного курсу історії